Cart

SPOLUPRÁCE SE ZÁKLADNÍ ŠKOLOU MYSLBEKOVA OSTROV

V mateřské škole jsme přivítali velmi milou návštěvu, pátou třídu ze Základní školy Myslbekova Ostrov. Po uvítání a prohlídce školy byly děti rozděleny do smíšených skupin a pracovaly na společném tématu. Někteří budovali z kostek a jiných konstruktivních stavebnic obec Vojkovice, Jakubov, jiní Ostrov, další skupina malovala řeku Ohři a ostatní vyráběli stromy z papíru. V závěru vznikla jakási trojrozměrná mapa místní oblasti, jak ji vidí děti.

Došlo také na první výrobky v naší polytechnické dílně, kde si děti mohly zkusit práci s keramickou hlínou a vznikaly různé upomínkové předměty, které je potřeba ještě po zaschnutí naglazovat a vypálit.

Když už jsme měli pocit, že potřebujeme více pohybu, tak jsme se vydali na společnou vycházku do okolí MŠ a k řece Ohři. Po té jsme na školním záhonku zasadili pár cibulek jarních květin a nakonec ještě vznikla krásná obří mandala z přírodnin.

Hlavním cílem projektu bylo ukázat dětem, že i tak velký věkový rozdíl mezi dětmi umožňuje spolupráci a vzájemné obohacování. Starší děti mladším trpělivě pomáhaly a to nejenom ve hře, ale také při sebeobsluze a na oplátku mladší děti připomněly těm starším, jak si hrát.

Myslím, že si děti ze společného setkání odnesly spousty zážitků a zkusily si něco nového.

Věřím, že bude spolupráce nadále pokračovat a třeba se příště přijedeme podívat zase my do velké školy mezi školáky a něco nového se dozvíme.

DĚKUJI VŠEM, KTEŘÍ SE PODÍLELI :)

čtvrtek 14. listopad 2019

Prohlídka školky

Mateřská škola sídlí v prvorepublikové vile v pěkném, tichém a příjemném prostředí v sousedství lesů a v blízkosti řeky Ohře. Okolí nabízí nepřeberné množství vyžití a vzdělávání dětí v přímém kontaktu s přírodou. Součástí školy je velká zahrada, která se postupně přizpůsobuje všestrannému rozvoji dítěte. V souladu se zaměřením školy (viz. Koncepce školy) orientované na environmentální výchovu, jsme vybudovali školní záhony a zadní část zahrady se připravuje k vybudování farmy se zvířaty.